0229-725628 |06 266 689 39 sportslankhoorn@telfort.nl

Italiaanse kip/groenteschotel

Wat heb je nodig (2 personen):

✓ 200 gram kipfilet
✓ halve courgette
✓ 250 gram champignons
✓ 1 bosui
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1 grote tomaat
✓ Verse basilicum
✓ Italiaanse kruiden
✓ Peper en zout

Aan de slag:

✓ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✓ Snijd alle groenten in blokjes of stukjes. Zet deze even apart.

✓ Verhit een klein beetje olie in een hapjespan en bak hierin de kip om en om goudbruin. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, een goudbruine kleur is voldoende. Breng de kip vervolgens rijkelijk op smaak met peper en zout en zet deze apart.

✓ Verhit opnieuw een beetje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui tot ze goed beginnen te geuren. Voeg hierna de rest van de groenten toe en bak dit circa vijf minuten door tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens smaak Italiaanse kruiden, peper en zout toe en schep het geheel even goed door.

✓ Laat dit geheel even zachtjes pruttelen en voeg de verse basilicum naar smaak toe.

✓ Doe de groenten in een ovenschotel en leg daar de kip op. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven.

 

Garnalen wok met taugé noedels

Wat heb je nodig (2 personen):

✓ 1 Chinese kool
✓ 200 gram taugé
✓ 1 paksoi
✓ 100 gram broccoli
✓ 1 teen knoflook
✓ ½ ui
✓ 200 gram garnalen
✓ Kikkoman sojasaus
✓ Peper en zout

Aan de slag:

✓ Snij alle groenten en knoflook klein en zet deze apart.

✓ Doe een eetlepel olijfolie in een wokpan en wok hierin de groenten beetgaar. Laat de taugé nog even apart!

✓ Voeg de garnalen toe en kruid naar smaak met peper en zout.

✓ De taugé kan toegevoegd worden als de garnalen roze gekleurd zijn.

✓ Als laatste stap voegt u een eetlepel sojasaus toe en mag alles doorgeroerd worden.

Serveertip

Voeg noedels of rijst toe aan het gerecht!

Koolhydraat arme Pad Thai

Wat heb je nodig (2 personen):

✓ ½ rode peper
✓ 1 teentje knoflook
✓ 1 eetlepel olijfolie
✓ 150 gram kipfiletblokjes
✓ 1 courgette
✓ 1 eetlepel vissaus (let op, max. 5 gram koolhydraten per 100 gram)
✓ 2 eieren
✓ Koriander
✓ 125 gram taugé
✓ Halve citroen

Aan de slag:

✓ Verwijder het steeltje van de rode peper en halveer de peper vervolgens in de lengte. Haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn.

✓ Fruit de helft van de knoflook en de helft van de rode peper in een hapjespan met wat olie. Daarna voeg je de kip toe en bak dit even mee.

✓ Gebruik een mandoline om noedels te maken van de courgette. Als je geen mandoline hebt, snijd je de courgettes in de lengte in kwarten en haal je de zaadlijsten eruit. Schaaf vervolgens met een kaasschaaf dunne linten van de courgettes.

✓ Maak een sausje van de vissaus en de rest van de knoflook.

✓ Klop de eieren los en voeg toe aan de kip. Roerbak dit 2 minuten mee. Vervolgens kun je de koriander fijn snijden.

✓ Tenslotte doe je de courgettenoedels, saus en taugé erbij en roerbak je dit nog eens 2 minuten. Snijd de citroen in partjes en bestrooi de pad thai met de koriander, rest van de rode peper en knijp de citroen erboven uit.

 

 

Tonijnsalade

Wat heb je nodig (2 personen):

✓ 2 eieren
✓ 1 grote tomaat
✓ 100 gram groene asperges
✓ 2 blikjes tonijn in water
✓ 1 kleine rode ui
✓ Rucola salade mix 1 zak
✓ Enkele schijfjes komkommer
✓ 2 eetlepels olijfolie
✓ Peper en zout

Aan de slag:

✓ Kook de eieren 8 minuten en laat ze hierna wat afkoelen totdat ze goed te snijden zijn.

✓ Snij de harde onderkant van de asperges af en Laat deze 4 minuten beetgaar koken. Laat ze hierna even afkoelen.

✓ Verdeel de sla over 2 borden en leg hier de uitgelekte tonijn op.

✓ Snij de overige groenten en het ei in stukjes en garneer over de salade.

✓ De asperges kunnen als laatste toegevoegd worden.

✓ Verdeel vervolgens een eetlepel olijfolie per bord. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.

 

Spitskool wraps

Wat heb je nodig (2 personen):

✓ 2 spitskoolbladeren
✓ 100 gram kipfilet/kalkoenfilet
✓ 2 tomaten
✓ 100 gram champignons
✓ 1 ui
✓ Magere kwark
✓ Peper, zout, dille, paprika poeder, kerrie poeder
✓ Olijfolie

Aan de slag:

✓ Bak de kip/kalkoen in een beetje olijfolie in een pan en kruid de kip met de kruiden naar wens. Snijd de ui in ringen en voeg deze toe aan de kip.
✓ Als de kip gaar is, kun je ook de champignons toevoegen.
✓ Spoel 2 grote spitsbladeren goed af onder de kraan.
✓ Plaats het blad dan in een pan zonder olie op middelhoog vuur. Draai af en toe het blad om zodat het blad zachter kan worden.
✓ Na 7 minuten zet je het vuur uit maar de bladeren laat je nog een minuutje in de pan liggen.
✓ Als laatste vul je het blad met het mengsel. Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit ook toe. Als sausje gebruik je de kwark voor een frissere smaak.

Ontvang een gratis proefpakket!

Wil jij graag beginnen met SLIMdiet maar je weet niet wat je kan verwachten van de producten? Vraag dan jouw GRATIS proefpakketje aan met wat willekeurige producten, genoeg voor 1 hele dag SLIMdiet (aangevuld met groenten). 

You have Successfully Subscribed!